Автомобілі Volvo отримають бортовий комп'ютер на платформі NVIDIA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Volvo отримають бортовий комп'ютер на платформі NVIDIA

Технології&Авто
232
Компанії Volvo Cars і NVIDIA оголосили про розширення співпраці в галузі розробки передових апаратних платформ для транспортних засобів майбутнього.
Йдеться про створення високотехнологічного бортового комп’ютера зі штучним інтелектом (ШІ) для нового покоління автомобілів Volvo. Така система зможе з високою ефективністю обробляти інформацію від численних бортових датчиків і камер.
Основою комп’ютера послужить платформа NVIDIA DRIVE AGX Xavier. Новий процесор розроблений на базі останніх досягнень NVIDIA в галузі штучного інтелекту.
«Разом з системами кругового огляду та моніторингу уважності водія центральний комп’ютер зробить внесок у створення повністю автономних автомобілів Volvo», — йдеться в заяві компаній.
Спільний проект посприяє ще більшому зміцненню партнерських відносин між Volvo Cars і NVIDIA. У минулому році компанії почали спільну розробку передових систем та їх програмного забезпечення для автомобілів з автономним режимом водіння.
Очікується, що перші автомобілі Volvo з бортовим комп’ютером нового покоління будуть представлені на початку наступного десятиліття.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас