У Києві дорожчають маршрутки: скільки заплатимо за проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві дорожчають маршрутки: скільки заплатимо за проїзд

Особисті фінанси
2409
З підвищенням тарифів на комунальний транспорт кияни пересіли в маршрутки, де вартість проїзду нижча за автобуси та тролейбуси. Але проїзду в маршрутці по 6 гривень більше немає. Більшість приватних перевізників підвищують вартість своїх послуг, пише Сьогодні.
Водій Костянтин говорить: повісив оголошення про подорожчання проїзду тільки напередодні зростання тарифу, бо так вирішило керівництво.
“Скільки могли, стільки і тримали мінімум. Уже все буде так, як і в усіх – 7 гривень. У нас з паливом теж не анонсують – не говорять, що, наприклад, воно через два тижні подорожчає на 10 гривень”, – пояснює раптове рішення керівництва Костянтин.
В іншій маршрутці 7 гривень за проїзд беруть ще з серпня. Тут водій не чув про нове підвищення ціни.
“Нічого не казали, навіть не йшлося. Як щось, то завчасно напишуть: з такогось числа підйом ціни такої. От як до 7 гривень піднімали”, – зазначає водій.
Протяжність одного зі столичних маршрутів – 10 з половиною кілометрів. Тут вартість послуг підняли з 7 до 8 гривень. Водії нічого пояснювати не хочуть – кивають на власників бізнесу. Керівництво все пояснює подорожчанням автомобільного палива в Україні. При цьому запевняють, що регулярно оновлюють автопарк. Правда, пасажири все одно помічають старі автобуси.
Виконавчий директор Союзу споживачів України пояснює: в Київській адміністрації завершилося громадське обговорення з приводу підвищення тарифів. Однак пасажири в ньому не брали участь. Тому експерт радить громадянам ходити на слухання, щоб впливати на ціну проїзду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас