В Одесі банда псевдополіцейських "вибивала" з чоловіка $10 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі банда псевдополіцейських "вибивала" з чоловіка $10 тисяч

Кримінал
358
В Одесі правоохоронці затримали групу вимагачів, які видавали себе за працівників поліції. Як повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області, злочинну групу знешкоджено прокуратурою спільно з поліцією.
Відзначається, що зловмисники придумали кредитну легенду про начебто появу боргу у жителя Одеси.
«Потім за його (неіснуючого боргу – ред.) повернення били жертву і погрожували вбивством. Від їхніх протиправних дій постраждав, зокрема, житель Одеси, з якого практично «вибивали» 10 тис. дол. за свободу», – повідомили в прес-службі.
Сьогодні прокуратура повідомила про підозру фігурантам справи. За даними прес-служби, один із затриманих раніше судимий за участь в озброєній банді, і відбув термін ув’язнення. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.
Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, працівники управління стратегічних розслідувань ГУНП затримали кількох підозрюваних під час передачі вищеназваної суми, яку вони вимагали у жителя Суворовського району міста.
До складу групи входили жителі Одеси і Одеської області у віці від 24-х до 44-х років. «Вони обґрунтовано підозрюються в скоєнні вимагань, розбійних нападів та незаконного позбавлення волі. Чотирьох зловмисників правоохоронці затримали сьогодні вночі на території Суворовського району. Ще одного – знайшли в іншій області», – уточнили в главку.
Під час обшуків у фігурантів вилучено формений одяг поліції, який вони використовували при вчиненні злочину, видаючи себе за правоохоронців. Також вилучено наручники, пістолет, балаклави і рукавички, які вони також використовували під час скоєння злочинів.
За словами потерпілого, гроші у нього вимагали протягом трьох місяців. Його викрали, тримали в підвалі і били. Крім того, зловмисники спалили його автомобіль. Зараз за даним фактом триває досудове слідство по ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Зловмисники також перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас