SEC скасувала шахрайське ICO, що нібито отримало її схвалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC скасувала шахрайське ICO, що нібито отримало її схвалення

Кримінал
192
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США отримала постанову суду на зупинку запланованого первинного розміщення токенів (ICO), організатори якого нібито отримали дозвіл від SEC.
Як повідомляється в прес-релізі комісії, компанія Blockvest LLC і її засновник Реджинальд Бадді Рінгголд III, який також відомий під ім’ям Расул Абдул Рахім Ель, помилково заявляли, що ICO отримало схвалення з боку різних регуляторів. Вони використовували друк SEC без дозволу, що є порушенням федеральних законів, а також обманно називали свій криптофонд ліцензованим.
Крім того, Рінгголд рекламував ICO за допомогою створеного ним фейкового агентства Blockchain Exchange Commission, яке використовувало графічне зображення, схоже на печатку SEC, і ту саму адресу, за якою знаходиться штаб-квартира комісії.
Blockvest і Рінгголду були пред’явлені звинувачення і в інших шахрайських діях.
“Ми стверджуємо, що це ICO використовує печатку SEC … для того, щоб обманом змусити інвесторів думати, що воно схвалено регулювальними органами, – сказав голова відділу кібербезпеки SEC Роберт Коен. – SEC не підтримує інвестиційні продукти, і інвестори повинні бути дуже скептично налаштовані з приводу будь-яких заяв, що передбачають інше”.
Суд південного округу Каліфорнії видав дозвіл на заморозку активів обвинувачених. Слухання у справі призначені на 18 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас