Білорусь домовилася про постачання нафтопродуктів з РФ в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь домовилася про постачання нафтопродуктів з РФ в 2019 році

Енергетика
436
Білорусь і РФ погодили індикативні баланси і протоколи з нафтопродуктів на листопад-грудень 2018 року і 2019 рік, пише прес-служба Міненерго РФ.
«За підсумками переговорів (міністр енергетики РФ — Ред.) Олександр Новак і (заступник прем’єр-міністра Білорусі — Ред.) Ігор Ляшенко підписали протокол про внесення змін в міжурядову угоду від 2007 року про заходи з врегулювання торговельно-економічної співпраці в галузі експорту нафти і нафтопродуктів і погодили індикативні баланси і протоколи щодо нафтопродуктів на листопад-грудень 2018 року і на весь 2019 рік», — йдеться в повідомленні без уточнення обсягів погоджених поставок.
Нагадаємо, що після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним в Сочі в кінці вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вироблено два варіанти вирішення питань з «перемитненням» нафти і постачанням темних нафтопродуктів з РФ. Пізніше посол Росії в Білорусі Михайло Бабич повідомив, що Мінськ і Москва визначать індикативні обсяги поставок російських нафтопродуктів в Білорусь, обов’язкові до виконання, але передбачать можливість їх коригування протягом року в разі об’єктивної необхідності.
Міжурядова Угода між двома країнами чітко встановлює тільки обсяг безмитних поставок нафти з РФ до Білорусі – 24 мільйони тонн на рік. Індикативні баланси постачання нафтопродуктів узгоджують щорічно до 1 жовтня
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас