«Банки отримали від позичальників 2 млн гривень першого внеску за програмою реструктиризації іпотечних кредитів» - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Банки отримали від позичальників 2 млн гривень першого внеску за програмою реструктиризації іпотечних кредитів» - ФГВФО

Кредит&Депозит
167
За півроку, як набрало чинності Положення про проведення реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб, забезпеченої іпотекою, до ФГВФО надійшло 118 заявок від позичальників, загальна заборгованість яких складає 63 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
Щодо більшості звернень (92 заявк)и отримано позитивне рішення комітету управління активами ФГВФО. За рештою – триває розгляд.
«Динаміка звернень позичальників щомісяця зростає: якщо у травні було подано загалом 6 заявок, то у червні та липні – по 18 та 28 заявок відповідно. За 34 заявками уже відбулося підписання договорів та отримано майже 1,9 млн грн першого внеску, який за умовами програми реструктуризації має складати 10% основної заборгованості. Щомісяця в погашення кредитної заборгованості отримуватиметься ще 0,2 млн грн», – розповіла Ольга Білай, директор департаменту управління активами (ФГВФО).
Ще за 17 заявками, за якими прийняте позитивне рішення ФГВФО, не відбулося підписання відповідних договорів з причини відсутності згоди НБУ на проведення реструктуризації.
Фонд гарантування сподівається, що НБУ найближчим часом перегляне своє рішення і надасть змогу позичальникам, які бажають сумлінно виконувати свої зобов’язання перед банками, скористатися розробленою програмою реструктуризації.
“Загальна заборгованість за кредитами, за якими отримано попереднє погодження, складає 63 млн грн. Із них найбільша сума заборгованості складає 130 тис. дол. США, а найменша – 49 тис. грн,” – ідеться у повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас