Автор реформи розповів, що потрібно для появи накопичувальної пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автор реформи розповів, що потрібно для появи накопичувальної пенсійної системи

Казна та Політика
380
Для запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні є підстави, водночас, є низка факторів, які слід переглянути, аби ця система дійсно запрацювала.
Про це в інтерв’ю розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.
“Звичайно, для цього (запровадження накопичувальних пенсій, – ред.) потрібен розвиток певних інструментів, звичайно потрібне досить суттєве підняття економіки. Накопичувальна система не може бути запроваджена у момент падіння економіки. Зараз у нас падіння немає. Ми маємо невелике зростання. Тому, це не є перепоною”, – повідомив Шамбір.
Водночас, заступник міністра додав, що в Україні слабко розвинений фондовий ринок, а це, безумовно, проблема для впровадження накопичувальної системи.
“Але з іншої сторони, саме впровадження дасть можливість для розвитку фондового ринку. Це питання потрібно розглядати з двох сторін”, – зауважив Шамбір.
Він наголосив, що на сьогоднішній день не можна говорити, що Україна зовсім не готова до запровадження накопичувальної пенсійної системи. Адже певні елементи, на яких вона базуватиметься, вже є. Але є і ті, які ще не готові.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас