Італійська Eni відмовилася від планів розвивати видобуток сланцевого газу в Західній Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська Eni відмовилася від планів розвивати видобуток сланцевого газу в Західній Україні

Фондовий ринок
367
НАК “Надра України” має намір викупити 50%-у частку італійської Eni в ТОВ “Західгазінвест” (Львівська обл.), в якій їй вже належить 35%, а ще 15% володіє британська нафтогазова компанія Cadogan.
Така інформація міститься в порядку денному засідання Антимонопольного комітету України (АМКУ) на 10 жовтня, на якому може бути прийнято рішення про концентрацію НАК понад 50% в “Західгазінвест”.
АМКУ також розгляне можливість придбання “Західгазінвест” понад 50% в СП “Коломийська нафтогазова компанія “Дельта”, 100% якої володіє Cadogan.
Згідно з даними “Геоінформ України”, “Західгазінвест” належать п’ять ліцензій на видобуток вуглеводнів на Курінній, Яковлевській, Філімонівській і Сандугеївській площах (в т.ч. по всіх площах – сланцевий газ), а також Дебеславецьке родовище.

Довідка Finance.ua

  • Eni купила 50,01% акцій “Західгазінвест” в 2012 році. На той час “Західгазінвест” мала у своєму розпорядженні ліцензії на розробку дев’яти родовищ сланцевого газу в Західній Україні загальною площею близько 3,8 тис. кв. км, що є продовженням польського Люблінського басейну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас