Резервування $272,3 млн не позначиться на капіталі ПриватБанку - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервування $272,3 млн не позначиться на капіталі ПриватБанку - НБУ

Фондовий ринок
147
Рішення ПриватБанку (Київ) про формування 100% резерву за заборгованістю на суму понад $272,3 млн не позначиться на капіталі фінустанови, повідомила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.
“Нам відомо про цю операцію. Вона пов’язана з тим, що отримане у власність в рахунок погашення проблемних кредитів майно не було оформлене належним чином. Відповідно, вони (банк – ред.) були змушені відновити кредити на балансі і сформувати резерви. Але це майно вже було зарезервовано, тому на фінансовий результат, на капітал банку ця операція не матиме впливу”, – сказала вона журналістам після конференції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в Києві в середу.
Відповідно, К.Рожкова повторила висловлювання на брифінгу 4 жовтня про те, що жоден державний банк за підсумками стрес-тестування не потребує докапіталізації за базовим сценарієм. Згідно з негативним сценарієм, два з чотирьох держбанків не потребують вжиття заходів. Інші два держбанки потребують розробки плану реструктуризації, який зміг би поліпшити їхню структуру балансу і структуру доходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас