Які квартири українці орендують найчастіше - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які квартири українці орендують найчастіше - експерт

Нерухомість
3773
Українці для оренди і купівлі шукають нерухомість економ-сегмента. В основному це недорогі однокімнатні квартири площею до 50 кв м, розповів Сергій Костецький, аналітик компанії SV Development.
“Дешеву “вбиту” однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі. Щоправда, у віддалених районах без ремонту, меблів і техніки. За кращі варіанти доведеться заплатити 7-8 тисяч гривень”, – говорить експерт з нерухомості.

Почати інвестувати в нерухомість зараз 🏩

“Плату за оренду житла піднімають ті, хто раніше її недооцінював. Наприклад, квартиру кілька років орендар знімав за 3-4 тисячі гривень. Як він з’їхав, власник почав здавати квартиру дорожче”, – говорить Сергій Костецький.
У Києві в середньому орендують до 1,5 тис. квартир на місяць. На початку року в оренду здавали 1,2-1,3 тис. квартир.
“На ринку нерухомості середня ціна пропозиції зросла. Однак середня ціна угоди не змінилася. Люди перестали знімати дороге житло. Шукають квартири економ-сегмента. Це в основному молоді сім’ї, випускники, які з’їхали з гуртожитків. Також ті, хто хоче переїхати від батьків”, – зазначає експерт.
Часто однокімнатні квартири купують, щоб здавати в оренду. Однак, щоб повернути вкладені гроші, доведеться чекати 30 років.
“У Києві в основному купують однокімнатні квартири до $30 тисяч. У передмісті – $20-25 тисяч. Площа таких квартир до 50 квадратних метрів. У новобудовах близько 50% квартир однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло в двокімнатне”, – резюмує Сергій Костецький.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас