Нова стратегія ЄБРР: Маркарова назвала плюси для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова стратегія ЄБРР: Маркарова назвала плюси для бізнесу

Казна та Політика
604
Завдяки затвердженій стратегії ЄБРР для України на 2018-2023 роки, бізнес зможе отримати від банку не тільки фінансування, а й підтримку для трансформації міжнародних стандартів.
Про це заявила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.
“Я вдячна ЄБРР за активну співпрацю над новою стратегією. З цим новим підходом ЄБРР зміцнює свою роль як банк розвитку і партнер для України. Тепер бізнес зможе отримати від ЄБРР не тільки фінансування, а й підтримку на трансформацію бізнесу до міжнародних стандартів. А п’ятирічний термін дії Стратегії – це свідчення довіри до України”, – сказала Маркарова.
Нагадаємо, Рада директорів ЄБРР затвердила нову Стратегію ЄБРР для України на 2018-2023 роки. Новий документ відкриє більше можливостей для діяльності банку в Україні та надасть можливість наростити обсяги кредитування проектів ЄБРР.
ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, в яких інвестиції будуть поєднуватися з просуванням реформ в таких сферах, як приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля і інфраструктура.
З огляду на позитивні зміни в країні, зростання економіки і зниження інфляції, а також з огляду на поточну ситуацію, фахівці ЄБРР передбачили в Стратегії п’ять пріоритетних напрямків діяльності банку до 2023 року:
  • підтримка приватизації і комерціалізації підприємств державного сектора з метою зміцнення конкуренції і впровадження високих стандартів корпоративного управління;
  • підтримка верховенства права, конкуренції і рівних правил гри в приватному секторі шляхом підтримки компаній, які дотримуються найвищих стандартів корпоративних практик;
  • зміцнення енергетичної безпеки шляхом підтримки ефективного регуляторного середовища, ринкової лібералізації, диверсифікації та збільшення видобутку енергоносіїв, а також поліпшення енергоефективності;
  • сприяння стійкості фінансової системи шляхом зміцнення банківського сектора і паралельного розвитку ринків капіталу та іншого небанківського фінансування;
  • поліпшення інтегрованості економіки шляхом сприяння торгівлі та інвестиціям, розширення інфраструктурних зв’язків і підтримки наближення до стандартів ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас