Фонд розкрив схему виведення коштів з Авант Банку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд розкрив схему виведення коштів з Авант Банку (інфографіка)

Кримінал
348
Виведення коштів з Авант Банку напередодні визнання його неплатоспроможним відбувалося через схеми кредитування пов’язаних з банком осіб.
Як повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів, розкрадання активів відбувалося позичальниками за попередньою домовленістю з посадовими особами банку.
Для того щоб приховати злочинну діяльність боржників і їх спільників в Авант Банку, відбувалося викрадення і умисне знищення банківських документів, а самі позичальники визнавалися банкрутами.
Службові особи Авант Банку видали кредити 12 компаніям на суму 601,95 млн грн. З порушенням очевидних і основних принципів кредитування позики були видані: ТОВ «Спортком-Україна», ТОВ «Бізнескредитінвест», ТОВ «Міжнародний освітній альянс», ТОВ «Аміс Креатив», ТОВ «Єдиний торговий ресурс КС», ТОВ «Стройпромтех-1», ТОВ «Стройкапітал», ТОВ «Лоер компані», ТОВ «Гудвін Груп», ТОВ «Вектор», ТОВ «Стройметал Трейд», ТОВ «Автосн».
Фонд розкрив схему виведення коштів з Авант Банку (інфографіка)
«Для того щоб надати вигляд законності своій протиправній діяльності, службові особи зазначених підприємств за рахунок коштів, отриманих за черговими траншами за кредитними лініями, частково погашали заборгованість, а в подальшому взагалі ініціювали процедуру банкрутства», – зазначили у Фонді.
Згодом, щоб приховати злочин службові особи банку сприяли викраденню банківських документів, що стосуються кредитування вищезазначених підприємств.
Господарський суд Київської області відхилив звернення ПАТ «Авант Банк» визнати грошові вимоги банку на суму боргу та включити їх у реєстр вимог кредиторів банкрутів. Суд аргументував своє рішення тим, що в банку відсутні оригінали документів, які б підтверджували наявність заборгованості. Заборгованість за вказаними кредитами, станом на 12 Квітня 2017 року, становила 1 141,37 млн грн.
Ліквідатор банку повідомив в правоохоронні органи про виявлені правопорушення, які були вчинені службовими особами Авант Банку, і направив відповідні заяви в Генеральну прокуратуру.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас