Укренерго спільно зі словацькою компанією побудує нову лінію електропередач — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укренерго спільно зі словацькою компанією побудує нову лінію електропередач

Енергетика
325
Укренерго та словацький оператор системи передачі електроенергії SEPS погодили будівництво нової лінії електропередач (ЛЕП) як оптимальне технічне рішення з нарощування пропускної здатності перерізу Україна-Словаччина.
Про це повідомили в прес-службі української компанії.
Так, згідно з домовленостями, буде побудована нова повітряна лінія (ВЛ) 400 кВ, яка з’єднає наявні підстанції (ПС) 400 кВ Мукачево і Вельке Капушани в одноланцюговому варіанті з можливістю подальшої модернізації її до дволанцюгового у разі збільшення обсягу міждержавних перетоків.
Крім того, в рамках проекту також планується провести реконструкцію відкритого розподільчого пристрою 400 кВ на ПС Мукачево.
“У найближчі 3-4 роки на ПС 400 кВ Мукачево передбачається заміна наявного автотрансформатора (АТ-3) 400/220 кВ (1964 року встановлення), а також облаштування комплектного розподільного пристрою з елегазовою ізоляцією (КРПЕ) 400 кВ”, – відзначили в компанії.
Також зазначається, що, враховуючи стан наявної ПЛ 400 кВ Мукачево-Вельке Капушани, яка працює з 1963 року, її модернізація визнана недоцільною. Лінія пропрацює до запуску нової ПЛ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас