Чехія, Угорщина, Польща і Словаччина домовилися про будівництво високошвидкісної залізничної магістралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія, Угорщина, Польща і Словаччина домовилися про будівництво високошвидкісної залізничної магістралі

Світ
1181
Країни Вишеградської групи, куди входять Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина, ухвалили спільне рішення про будівництво високошвидкісної залізниці Будапешт-Братислава-Брно-Варшава.
Про тендер на проведення техніко-економічного обґрунтування для будівництва магістралі буде оголошено протягом найближчих тижнів.
У листопаді 2018 року збереться чотиристороння робоча група з питань будівництва ВСМ. Всі процедури, пов’язані з організацією проведення ТЕО, займуть близько 6 міс, а дослідницькі роботи повинні бути завершені протягом двох років.
Проект включає будівництво нової двошляхової лінії, розрахованої на швидкість руху не менше ніж 250 км/год. Згідно з попередніми планами, високошвидкісні поїзди будуть робити зупинки у столицях Угорщини, Польщі та Словаччини, а на території Чехії – у Брно, другому за величиною місті країни.
Угорські джерела повідомили про те, що уряд країни готовий виділити 1,5 млрд форинтів (4,65 млн євро) на дослідні роботи, які повинні бути завершені до осені наступного року.
Є ймовірність, що фінансування проекту візьме на себе Європейський інвестиційний банк. Однак керівники чотирьох країн спільно вивчать й інші пропозиції, які надходитимуть від міжнародних фінансових організацій та інших джерел.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас