У КМДА заявили, що в судовому порядку повернуть гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА заявили, що в судовому порядку повернуть гарячу воду

Казна та Політика
1260
НАК “Нафтогаз” і КП “Київтеплоенерго” відпрацювали робочий варіант мирової угоди, яку мають затвердити під час засідання Господарського суду Києва.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
Він зазначив, що після цього буде укладено договір на поставку газу між НАК “Нафтогаз” і комунальним підприємством “Київтеплоенерго”.
“Ми усвідомлюємо колосальну напругу і невдоволення частини киян, які досі не мають гарячого водопостачання у своїх оселях. Але рішення проблеми залежало не тільки від міста. І алгоритм, який був узгоджений для вирішення ситуації із заборгованістю, має послідовний характер: виконання одного пункту дозволяє почати інший. На жаль, постанову Кабінету міністрів України № 705, прийняту ще 29 серпня, виконано тільки вчора. Тобто увечері 3 жовтня Міністерство фінансів України перерахувало кошти НАК “Нафтогаз” як виконання зобов’язань державного бюджету на погашення різниці в тарифах на теплову енергію. Це, в свою чергу, дозволяє вирішити питання штрафів і пені, які були нараховані на основну частину заборгованості перед НАК “Нафтогаз”, – сказав він.
Як повідомили в КМДА, вже сьогодні підготовлено робочий варіант мирової угоди з “Нафтогазом”. Угода має бути затверджена в Господарському суді Києва. Засідання призначено на 10 жовтня. Після отримання постанови будуть укладені угоди на постачання газу і відновлена ​​робота об’єктів теплогенерації – ТЕЦ-6 і майже 200 котелень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас