В Японії запропонували дозволити редагувати гени ембріонів людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії запропонували дозволити редагувати гени ембріонів людини

Технології&Авто
378
Експертна комісія представників міністерств охорони здоров’я і науки Японії запропонувала проект правил, які дозволили б зміни генів людських ембріонів на ранніх стадіях розвитку. Про це повідомляє УНН з посиланням на публікацію видання Nature.
Запропонований проект дозволяє модифікувати гени ембріонів з науковою метою і накладає обмеження на втручання в ембріон з репродуктивною метою, проте юридичної заборони на це не передбачається. Даний проект з наступного місяця буде відкрито для громадського обговорення і, в разі схвалення, стане чинним в першій половині наступного року.
Спеціаліст з біоетики Тетсуя Ішиї з університету Хоккайдо зазначає, що оприлюднення проекту правил означає, що Японія починає міняти нейтральну позицію щодо генної модифікації людини і заохочує наукові дослідження в цій сфері. Маніпуляції з ДНК ембріонів можуть відкрити безліч нової інформації про ранній розвиток людини. Крім того, вчені сподіваються, що в майбутньому це може допомогти впоратися з генетичними мутаціями, які призводять до спадкових захворювань.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас