В Україні з понеділка відновлять контроль швидкості на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з понеділка відновлять контроль швидкості на дорогах

Казна та Політика
4701
Кабінет Міністрів України відновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами та силами Національної поліції.
Про це повідомила прес-служби голови уряду з посиланням на заяву Володимира Гройсмана під час спілкування з пресою у Кам’янці-Подільському.
“Вже з понеділка, 8 жовтня”, – зазначив прем’єр, говорячи про дату початку контролю.
Він пояснив, що протягом наступного тижня режим контролю руху матиме виключно просвітницький характер: водіїв усно попереджатимуть про перевищення. Пізніше до порушників почнуть застосовувати штрафні санкції відповідно до законодавства.
“І тут я повинен сказати: мені не потрібні ні штрафи, ні покарання. Потрібно, щоб і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі – задіємо всі механізми”, – пояснив В. Гройсман.
Він також зазначив, що правоохоронці перевірятимуть дотримання технічних норм виведення транспорту в рейс.
Зазначимо, за даними МВС, з 8 жовтня в місцях концентрації ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.
В місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть службові транспортні засоби з обов’язковим включенням маячків синього кольору.
TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів або 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів на секунду. Має два режими – автоматичний і ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас