Стосовно Facebook розпочато розслідування після витоку даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стосовно Facebook розпочато розслідування після витоку даних

Фондовий ринок
132
Ірландська комісія із захисту даних (IDPC), головний регулятор у Євросоюзі в сфері захисту даних, ініціювала розслідування стосовно соцмережі Facebook після витоку даних, який зачепив майже 50 млн акаунтів.
«В ході розслідування пройде перевірка Facebook на виконання нею зобов’язань щодо введення відповідних технічних і організаційних заходів, які забезпечують безпеку персональних даних, які потрапили в обробку», – йдеться в заяві комісії.
За даними The Wall Street Journal, соцмережа може бути оштрафована приблизно на $1,6 млрд. Газета зазначає, що це буде перший масштабний прецедент реального застосування нового європейського закону про захист даних (GDPR).
Про витік даних соцмережі стало відомо минулого тижня. Уразливість була в коді, який пов’язаний з функцією «подивитися як». Вона відкрила можливість вкрасти «маркери доступу», за допомогою яких можна заволодіти акаунтами користувачів. Facebook скинула маркери 90 млн акаунтів (40 млн акаунтів – як «запобіжні заходи»), усунувши вразливість.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас