Заощаджуємо на кредиті: як взяти позику під низький відсоток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заощаджуємо на кредиті: як взяти позику під низький відсоток

Кредит&Депозит
1304
Кредит – це коли ви користуєтеся чужими грошима і платите за це відсотки. Але кредити бувають різні. Є дорогі, вони видаються під драконівські відсотки. Є не дуже, які оформляються під низький відсоток за кредитом. А є взагалі безкоштовні. Finance.ua підготував для вас кілька рекомендацій про те, як не платити зайвого.
Кредити готівкою
Найнижчий відсоток за кредитом готівкою – 0,1% річних – часто пропонують мікрофінансові компанії клієнтам, які звертаються до них вперше. Новачкам видають невеликі суми – до 3-4 тисяч гривень. І не надовго – до місяця. Але якщо потрібно перехопити пару тисяч до зарплати, це може бути хорошим варіантом. А якщо взяти такі кредити відразу в 2-3 місцях, є шанс закрити потребу навіть в істотній сумі.

Порівняти пропозиції на Finance.ua 👛

Кредитні картки
Якщо ви щось купуєте там, де можна розплатитися банківською карткою, то найвигідніше зробити це кредиткою з пільговим періодом. Зазвичай він становить 55-60 днів (в залежності від дати покупки і того, в якому банку оформлено картку), впродовж яких не доведеться нічого платити за користування грошима банку.

Порівняти пропозиції на Finance.ua 💳

Розстрочка
Якщо мова йде про купівлю нового телефона, телевізора чи пральної машини або іншої техніки, є сенс пошукати товар у тих магазинах, які пропонують його в розстрочку. Вони працюють в партнерстві з банками. У Приватбанку ця послуга називається «Оплата частинами» і працює тільки в мережі його магазинів-партнерів. Максимальний термін розстрочки – 2 роки. Є схожа послуга і у Альфа-Банку. При розрахунках його картками можна оформити розстрочку під 0,01%. Плюс «Альфи» в тому, що немає прив’язки до конкретних магазинів. Розстрочка може бути оформлена на будь-яку покупку. Головне, щоб сума чека була більше 1000 гривень. Картку від “Альфи” можна замовити прямо на Finance.ua
Споживчий кредит на купівлю техніки
Якщо оформити розстрочку на купівлю товару не вдається, є варіант взяти споживчий кредит. При цьому бажано пошукати кредит з низькою процентною ставкою. Часто великі магазини співпрацюють з кількома банками, співробітники яких сидять прямо біля кас магазину. Можна порівняти умови і вибрати, в якому банку найнижчий відсоток на споживчий кредит.
Для цього потрібно з’ясувати, де буде мінімальна ефективна процентна ставка. Тому що банк може рекламувати низьку процентну ставку за кредитом, але в договорі, де він зобов’язаний вказувати ефективну ставку, вона може бути істотно вищою від заявленої.
Навіть якщо ви ситуативно взяли споживчий кредит під завищений відсоток, його потім можна рефінансувати: знайти інший банк, де найвигідніший відсоток за кредитом, і домовитися про переведення вашого кредиту в нього. Відбувається це так: новий банк підписує з вами договір і виплачує всю вашу заборгованість (з відсотками) за поточним кредитом в старому банку. З цього моменту ви будете винні вже новому банку. Так можна збільшити термін кредиту і полегшити його обслуговування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас