Як США видає візи українцям: статистика Держдепу за 10 років (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як США видає візи українцям: статистика Держдепу за 10 років (таблиця)

Казна та Політика
14227
На сайті Держдепартаменту США є докладна статистика про видачу віз за типами за останні 17 років. Ми вибрали кілька основних типів віз за роки з 2007 по 2017 для України, а також загальну статистику за останні роки по країні, і ось що вийшло:
Тенденції у видачі дозвільних документів на в’їзд в США прокоментував американський імміграційний адвокат Cемен Гладін з White Summers Caffee & James.
В1/В2 (бізнес-візит/туризм). Ця віза не дозволяє працювати в США, і в цілому з таким типом віз юрист працював небагато, проте, за його словами, на рівні неофіційних спостережень, політика і практика видачі цієї візи стала суворішою.
«Доходить до того, що людям з вже виданою В1/В2 її відкликають. Чув про людину, яку викликали в посольство, попросили паспорт і анулювали візу, тому що Пенсійний фонд України не підтвердив відрахувань на його рахунок від заявленого роботодавця в Україні – це було трактовано як обман при отриманні візи спочатку і відсутність зв’язків, що утримують на батьківщині», – говорить юрист.
Як США видає візи українцям: статистика Держдепу за 10 років (таблиця)
О1 (віза для екстраобдарованих людей). З цим типом віз юрист часто працює. За його словами, при отриманні схвалення від місцевого МВС (US Dept. of Homeland Security/US Citizenship аnd Immigration Services) статистика наближається до 100% успіху в посольстві.
 
Е2 (віза для інвесторів з країн з підписаними з США торговельними угодами). За словами Гладіна, на відміну від інших віз, її можна отримувати і без схвалення “місцевого МВС” або отримати зміну статусу всередині США. Однак, на відміну від інших робочих віз, це рішення не буде «прецедентним» для посольства, тому навіть при схваленні зміни статусу на Е2, при необхідності перетину кордону, все одно треба отримувати пряме схвалення в посольстві/Держдепі. Щодо цього типу віз – статистика невтішна.
«Проблеми з Е2 в необхідності показувати, що кошти на інвестицію були чесно зароблені (найчастіше, показавши сплату податків) – що, з цілком зрозумілих причин, в Україні буває складно. Тому ми вважаємо за краще змінювати статус всередині США без подальших міжнародних роз’їздів – статистика зміни статусу в США – 100% успіх», – говорить юрист.
H-1B (віза для професіоналів, які їдуть на професійну роботу в США) – за словами Гладіна, з нею в принципі багато проблем, але несхвалення Держдепом в Україні не буває.
J-1 (візитер за обміном) – найчастіше використовується як тимчасова заміна візи H-1B – щодо цього типу віз статистика негативна.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас