Україна підкорює зовнішні ринки: експерти пояснили успіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підкорює зовнішні ринки: експерти пояснили успіх

Казна та Політика
2402
Українські бізнесмени поступово починають експансію на зовнішні ринки і створюють позитивну динаміку для розвитку економіки.
За даними Державної служби статистики, станом на кінець 2017-го українські компанії влили в акціонерний капітал іноземних компаній 6,3 мільярда доларів.
У піковий 2013-й їх обсяг склав трохи більше 686 мільйонів. У компаній, які інвестують, експерти вбачають схожість, йдеться в сюжеті “5 каналу”. Ключові гравці – вертикально інтегровані холдинги з якісно і прозоро вибудуваною структурою. Для них інвестиції за кордон – це ключова умова збереження ринків збуту. І на сьогодні такі все частіше з’являються в Україні, констатують експерти.
“Насправді це дуже позитивні сигнали. Те, що відбувається в світі, завжди країни сприяють експансії власних компаній на інші ринки. Адже разом з цим збільшується і прибуток, так чи інакше – в результаті маємо додаткові надходження, і вплив країн теж транслюється через їхні корпорації”, – запевняє Сергій Фурса, фахівець з цінних паперів DragonCapital.
Серед тих, хто зумів, найчастіше звучать компанії харчопрому, агрохолдингу і підприємства гірничої металургії. У списку “Миронівський хлібопродукт” з фабриками в Нідерландах і Словенії, заводи T. B. Fruit в Польщі, потужності групи “Метінвест” в Італії, Болгарії та США. І поки ще наміри “Нібулону” інвестувати в порти Єгипту.
“Це один з таких, ви знаєте, елементів сприйняття країни. І якщо якась компанія стає глобальною, товар тієї компанії стає глобальним, то репутація країни сприймається через призму цього товару”, – пояснює експерт-міжнародник Василь Мірошниченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас