Стало відомо, скільки втрачає бюджет через нелегальне пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки втрачає бюджет через нелегальне пальне

Енергетика
947
Державний і місцеві бюджети України у 2018 році недоотримають близько 10 млрд грн через нелегальний продаж пального.
“Нафтогазова асоціація України” підготувала низку законопроектів та ініціатив, які допоможуть усунути нелегалів з паливного ринку. Про це повідомила керівник фіскального комітету “Нафтогазової асоціації України” Неля Привалова.
“З порушеннями працює щонайменше 1,5 тисячі заправок. Обсяг реалізації пального через нелегальні пункти, що працюють без дозвільної документації, за місяць становить близько 40 тисяч тонн. Прогнозні втрати державного і місцевих бюджетів в 2018 році від роботи нелегального ринку складуть близько 10 млрд грн”, – розповіла Неля Привалова.
Посилаючись на дані асоціації, вона додала, що тіньовий ринок в сегменті дизельного пального досягає 20%, скрапленого газу – від 30% до 50% в залежності від регіону.
Представник асоціації уточнила, що нелегальні заправки працюють без оформлення документів на земельну ділянку, без офіційного працевлаштування працівників і з порушенням правил безпеки. Водночас поріг входу в цей “бізнес” – надзвичайно низький.
“Якщо побудувати легальну заправку коштує близько $2,5 млн, то поставити нелегальну “діжку” – $20-30 тисяч”, – уточнила вона.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас