У Німеччині визначили умови для трудових мігрантів з третіх країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині визначили умови для трудових мігрантів з третіх країн

Світ
1355
Правляча коаліція в Німеччині в ніч на вівторок досягла компромісу в питанні трудової міграції з третіх країн.
Деталі угоди, яка має бути оформлена у майбутньому законі про міграцію, представили глави МВС Горст Зеєхофер, Мінпраці Губертус Гайль і Мінекономіки Петер Альтмаєр.
«Першочерговим завданням було б використати внутрішній потенціал і європейський ринок праці, проте цього недостатньо для стабілізації економіки: потрібна імміграція з третіх країн», – сказав міністр внутрішніх справ Зеєхофер.
Він уточнив, що потреба у кваліфікованих робітниках сьогодні більша, ніж у вчених. Зеєхофер анонсував нововведення: ті, хто приїжджають до Німеччини у пошуках працевлаштування, зможуть знаходитися у країні впродовж 6 місяців. Те, які професії вимагатимуться, визначатиме ринок праці. Важливою умовою є те, щоб ті, хто шукає роботу, були у змозі самі заробляти собі на життя, ніякої «інтеграції в соціальні схеми» такі мігранти не отримають.
Ще одна важлива вимога – знання німецької мови. Передбачається прискорити процес визнання дипломів, а також створити можливості для претендентів отримати мовну підготовку, зокрема в інститутах Гете в їхніх країнах.
Міністр праці Гайль уточнив, що знання мови має бути достатнім для спілкування й виконання професійних обов’язків, але не обов’язково “досконалим”.
Голова Мінекономіки Альтмаєр назвав подію «гарним днем для Німеччини і для німецької економіки».
Планується, що після ухвалення такого закону Німеччина стане привабливішою для кваліфікованих іноземних робітників. Він також повинен буде регулювати і контролювати приплив шукачів роботи з країн, що не входять в ЄС.
Партії, що входять до правлячої коаліції, – ХДС, ХСС та СДПН – підтвердили, що продовжать дотримуватися принципу розділення між трудовою міграцією та політичним притулком.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас