Лукашенко скасовує заборону на продаж алкоголю вночі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко скасовує заборону на продаж алкоголю вночі

Світ
363
Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився протягом доби скасувати обмеження продажу алкоголю в торговельній мережі в нічний час, які як експеримент введено з 1 жовтня в Мінську і місцями на районному рівні.
“Президент, ознайомившись з наданою йому інформацією, ухвалив рішення протягом доби скасувати ці непродумані рішення”, – цитує державне агентство БелТА адміністрацію президента Білорусії.
Там зазначили, що рішення А. Лукашенка продиктовано тим, що боротися з пияцтвом і алкоголізмом необхідно не подібними однобокими заборонами, які на практиці замість очікуваного позитивного результату обертаються зростанням тіньового ринку та кримінальної сфери, в тому числі збільшенням пропозиції контрафактної продукції.
В адміністрації президента констатували, що досвід як Білорусі, починаючи з радянських часів, так і зарубіжних країн свідчить про неефективність та навіть шкідливість заборон. Часом непродумані рішення в цьому ключі набували гіпертрофованих форм, аж до вирубки виноградників, що на довгі роки практично знищило цілі галузі сільського господарства в низці країн.
“З іншого боку, попит завжди знаходить пропозицію. Продаж з-під поли тими ж таксистами, зростання вживання будь-яких спиртовмісних рідин, проблема контрафакту в умовах неможливості контролювати ситуацію в рамках цивілізованих умов торгівлі. І, як результат, збільшення кількості правопорушень та алкогольних отруєнь, додаткове навантаження на систему охорони здоров’я та витрати бюджетних коштів. Все це також найбільш ймовірні наслідки подібних заборон”, – заявили в адміністрації президента.
Там підкреслили, що вирішення проблеми має носити комплексний характер з головним акцентом на заходи профілактичного і виховного характеру, формування моди на здоровий спосіб життя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас