Київ проведе інвентаризацію водойм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ проведе інвентаризацію водойм

Казна та Політика
232
Київська міська рада вирішила провести інвентаризацію та паспортизацію водойм місцевого та загальнодержавного значення до 1 січня 2020 року.
Відповідне рішення підтримали 74 депутати.
“У Києві – 300-350 водних об’єктів, але тільки 100 з них перебувають на балансі КП “Плесо”, мають межі і більш-менш офіційний статус. Якщо водний об’єкт не має паспорта, у нього немає права на захист”, – сказала автор проекту рішення депутат Ганна Сандалова (депутатська група “Київська команда”).
“Якщо водний об’єкт не інвентаризований, це дає можливість відвести земельну ділянку навколо нього під забудову. Це наражає його на небезпеку знищення. Всі водні об’єкти повинні бути інвентаризовані з метою їх збереження і приведення в належний санітарно-технічний стан”, – зазначив депутат Олексій Новіков (“Єдність”) під час обговорення проекту.
Згідно з проектом рішення, КП “Плесо” до 1 січня 2020 року має провести інвентаризацію та паспортизацію наявних водних об’єктів місцевого і загальнодержавного значення в Києві. Крім цього, КМДА повинна встановити межі водних об’єктів на місцевості і врахувати прибережні захисні смуги в Геокадастрі України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас