У Парижі планують зробити громадський транспорт безкоштовним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парижі планують зробити громадський транспорт безкоштовним

Світ
856
У Парижі задумалися про введення повністю безкоштовного громадського транспорту – автобусів, трамваїв і метро. Таку ідею відстоює мер Парижа Анн Ідальго, вважаючи, що це суттєво знизить кількість машин на міських вулицях і в місті помітно покращиться екологічна обстановка, пише Сьогодні.
На думку Ідальго, безкоштовним транспорт повинен стати не тільки в Парижі, але і у всіх передмістях, на які юрисдикція паризької мерії не поширюється.
В цілому це 1,5 тисяч автобусних маршрутів, 37 гілок метро, приміських електричок і трамваїв. І при всьому цьому потрібно буде продовжувати виплачувати зарплати 100 тис. працівникам транспортних підприємств.
Строки можливого скасування оплати за проїзд у громадському транспорті поки що не називаються.
Амбітні плани Паризької градоначальниці викликали різкий протест з боку керівництва столичного регіону Іль-де-Франс, голова якого Валері Пекресс давно не приховує розбіжностей з Ідальго – особливо з питань транспортної політики.
Для здійснення подібного проекту регіону Іль-де-Франс довелося б знаходити додатково 3,5 млрд євро щорічно. Таких витрат регіональний бюджет дозволити собі не може, заявила Пекресс.
За її оцінками, перехід на повністю безкоштовний громадський транспорт в кінцевому рахунку призведе до різкого підвищення податків, яке торкнеться всіх без винятку жителів регіону.
Крім того, скасування плати за проїзд посилить в Парижі і найближчих передмістях і без того критичну ситуацію на багатьох лініях метро і електричок, які вже зараз працюють на межі пропускної здатності і вимагають великих вкладень для капітального ремонту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас