Київ витратить на трамваї ще півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ витратить на трамваї ще півмільярда гривень

Казна та Політика
482
КП «Київпастранс» оголосило тендер на закупівлю 10 нових трамваїв для столиці. Як і торік, місто має намір придбати подовжені вагони (не менше 26 метрів), і вимагає від майбутнього постачальника створити в Києві представництво для технічного обслуговування рухомого складу. Загальна заявлена ​​сума закупівлі – 430,5 млн. грн.
Таким чином кожен вагон обійдеться міській казні в 43 млн. грн. Це дешевше, ніж було в минулому році: за результатами великого тендеру на поставку 40 трамваїв, який виграла польська Pesa, ціна одного подовженого вагона склала 45,33 млн. грн.
І це при тому, що деякі вимоги до трамваїв замовник збільшив. Наприклад, якщо в минулорічному тендері вони мали проїжджати на акумуляторах 600 метрів, то зараз Київ вимагає мінімум кілометр автономного ходу. До того ж, крім самих трамваїв, виробник повинен поставити транспортникам і запчастин до них на 3 млн. грн. Минулого року місто вимагало надати лише каталоги з витратні матеріали.
Зате «Київпастранс» переглянув свої очікування щодо терміну гарантії. Його скоротили з 36 до 24 місяців.
В іншому, вимоги до нових трамваїв у точності відповідають умовам торішньої закупівлі. І якщо місто знайде вагони за вказаною ціною, в Києві з’явиться ще десяток трисекційних сучасних трамваїв з низькою підлогою і кондиціонерами. Аукціон з вибору постачальника відбудеться 4 грудня 2018 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас