Lietuvos energija з 1 жовтня передала функції електро- та газопостачання новій "дочці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lietuvos energija з 1 жовтня передала функції електро- та газопостачання новій "дочці"

Фондовий ринок
121
Литовський енергетичний холдинг Lietuvos energija передав функції електро- та газопостачання населення новому дочірньому підприємству – Lietuvos energijos tiekimas (LET).
Як йдеться в матеріалах на сайті енергохолдингу, компанія LET отримала право здійснювати діяльність з 1 жовтня 2018 року.
Раніше електропостачання в Литві повністю здійснювала компанія Energijos skirstymo operatorius (ESO, оператор розподілу енергії). У результаті реорганізації, функції електропостачання споживачів, крім населення, передані іншому дочірньому підприємству – Lietuvos duju tiekimas (LDT, основна діяльність – купівля, імпорт, продаж природного газу),
ESO як і раніше буде займатися розподілом електроенергії і газу, а також гарантійними поставками, наглядом за мережами, управлінням і розвитком, підключенням нових клієнтів.
Надалі – в кінці поточного року – планується, що до LET буде приєднана інша “дочка” – Litgas (торгівля природним газом і СПГ).
Як наголошується, збутові функції об’єднані в LET з метою отримання синергетичного ефекту, що дозволить регулювати діяльність, економити витрати, пропонувати нові послуги користувачам.
“Найбільша перевага (від реорганізації – Ред.) відчують ті клієнти, які наразі купують електроенергію у ESO, а газ – у LDT. Після змін всі питання щодо купівлі електроенергії або газу їм доведеться вирішувати тільки з одним підприємством (LET – Ред.), тому їм стане простіше і зручніше”, – пояснює Lietuvos energija.
Холдинг зазначає, що реорганізація проводиться з метою виконання умов Третього енергопакету ЄС щодо поділу функцій з передачі, розподілу та постачання енергії.
100% акцій Lietuvos energija належать державі, вони перебувають під контролем міністерства фінансів Литви.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас