Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream - НБУ

Казна та Політика
366
Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream у 2019 році, що відкриє доступ іноземним інвесторам до українських державних цінних паперів.
Про це повідомили в прес-службі регулятора.
“Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream, Група Deutsche Borse та Національний банк України докладають спільних зусиль для відкриття доступу для іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream. Встановлення «лінку» з українським ринком (рахунку міжнародного депозитарію в депозитарії Національного банку) планується на І квартал 2019 року”, – ідеться в повідомленні.
Зазначається, що такий крок дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів.
У Нацбанку сподіваються, що це також сприятиме покращенню валютної структури державного боргу і трансмісійного механізму монетарної політики НБУ, а також подальшому розвитку ринків капіталу України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас