В Україні перерахують усі субсидії: хто залишиться без знижки уже в 2018-му — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перерахують усі субсидії: хто залишиться без знижки уже в 2018-му

Казна та Політика
4534
Субсидії українцям перераховують двічі на рік: перед початком опалювального і неопалювального сезонів. Зараз сім’ї отримують допомогу ще з урахуванням доходів за минулий рік. Починаючи з жовтня, до уваги братимуть доходи за перше півріччя 2018-го. За цей період на 26,19% зросла середня зарплата, на 523 грн підвищили мінімалку, майже на 36% зросла середня пенсія. Пропорційно скоротиться і допомога від держави.
Друге, не менш важливе, нововведення — скорочення нормативів споживання. Йдеться про газ. Якщо, наприклад, у січні цього року на опалення будинку площею 100 кв. м могли виділити 500 кубометрів газу в місяць, за новими правилами “норма” становитиме уже 450 кубометрів.
Без субсидії залишаться українці, які витрачають на комуналку менше 15% свого доходу, їздять на авто не старше 5 років, живуть в квартирах площею від 120 кв.м і будинках від 200 кв.м, офіційно не працюють не платять єдиний соціальний внесок.
Міф №1. Усіх субсидіантів перевірять “ревізори”, які ходитимуть по квартирах і будинках. Насправді, згідно з постановою уряду, перевіряти будуть тільки тих, хто сам напише відповідну заяву. Так, якщо за новими нормами допомогу назначати не повинні (наприклад, сім’я живе в будинку більше 200 кв.м), але грошей на комуналку дійсно не вистачає, комісія може прийняти рішення надати допомогу. Інспектор повинен буде обстежити умови життя й перевірити, чи дійсно сім’я потребує знижки.
Міф №2. Під час подачі документів мають право вимагати довідки, а заяву можуть і не прийняти. Ця інформація також не відповідає дійсності, хоча співробітники органів соцзахисту дійсно часто усно відмовляють у прийнятті документів, порушуючи закон. Як пояснили у Міністерстві соціальної політики, необхідно подати лише два документи: заяву й декларацію. Якщо ж в органів соцзахисту є сумніви, чи тільки за цими двома документами надати субсидію неможливо (порушений один із критеріїв), додаткові документи може запросити спеціальна комісія. Однак, прийняти заяву і декларацію зобов’язані у будь-якому випадку.
Міф №3. Безробітні залишаться без знижки. Субсидію отримати українці без офіційного працевлаштування можуть, але вони повинні як мінімум три місяці платити єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
У декларації на безробітного порахують дохід:
  • студенти старше 18 років — 1841 грн;
  • є 18 років і хоча б раз отримав: пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу з безробіття — рахують фактичний дохід;
  • 18 років виповнилося цьогорік і немає доходів — 3682 грн;
  • повнолітній безробітний — 5331 грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас