Аудит виявив у Держводагентстві крадіжок майна і невідшкодованих втрат на 94 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит виявив у Держводагентстві крадіжок майна і невідшкодованих втрат на 94 мільйони

Кримінал
153
Аудиторська перевірка зафіксувала обсяг крадіжок майна і невідшкодованих втрат в системі Державного агентства водних ресурсів на 94 млн грн.
Даний факт було виявлено під час перевірки виконання бюджетних програм Держводагентством впродовж 2015-2017 років, а також трьох місяців поточного року, повідомляє Державна аудиторська служба України.
«За обліковими даними агентства на початок 2015 року вартість невідшкодованих нестач і втрат матеріальних цінностей складає 76,1 млн грн, тоді як на кінець 2017 року вартість таких втрат склала 94 млн гривень. Тобто за період дослідження аудиту обсяг крадіжок майна збільшився на 17,9 млн гривень. З усієї вартості таких втрат на винних осіб віднесено лише 2,8 млн гривень», – йдеться у звіті аудиторів.
Також у ході перевірки було виявлено, що не працює половина насосних станцій для зрошування земель в системі Держводагентства.
“Аудиторськими дослідженнями встановлено, що з кожним роком зростає кількість непрацюючих насосних станцій та зменшується фактична площа зрошувальних земель, водогосподарська мережа не відновлювалася впродовж кількох десятиліть, а обладнання закуповувалося у період з 1960 по 1984 роки», – зазначають аудитори.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас