Керівництво «Укравтодору» викрили у завданні збитків державі на понад 220 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво «Укравтодору» викрили у завданні збитків державі на понад 220 млн грн

Казна та Політика
443
Співробітники СБУ, прокуратури Києва та Нацполіції викрили керівництво “Укравтодору” у завданні збитків державі на понад 220 млн грн.
Як повідомляє прес-центр СБУ, протягом 2012-2014 років керівники служб автомобільних доріг всупереч вимогам Бюджетного кодексу України замовляли дорожньо-будівельні роботи у підконтрольних будівельних компаній, які проводилися без отримання на них відповідних бюджетних асигнувань.
Таким чином, через відсутність коштів, чиновники штучно і незаконно формували кредиторську заборгованість перед виконавцями. Тільки за 2016-2017 роки з обласних служб автомобільних доріг України за «мовчазної» згоди посадових осіб за цією корупційною схемою в судовому порядку з держави було стягнуто понад 220 млн штрафних санкцій.
Наразі першому заступнику керівника “Укравтодору” у Київській області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, яке призвело до завдання збитків державі в особливо великих розмірах.
Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Тривають першочергові слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх чиновників «Укравтодору», причетних до корупційної схеми.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас