В Україні до кінця 2018 року запустять механізм бюджетної підтримки інновацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні до кінця 2018 року запустять механізм бюджетної підтримки інновацій

Казна та Політика
151
В Україні до кінця 2018 року запустять механізм бюджетної підтримки інновацій. Про це сказав голова Кабінету Міністрів України Володимир Гройсман, передає “Урядовий портал”.
За його словами, підтримка технологічних інновацій та впровадження стимулів попиту на техніку вітчизняного виробництва – крок до зміцнення позитивних економічних тенденцій і перебудови економіки сировинного типу на економіку доданої вартості.
На сьогодні лише 18% підприємств в Україні вважаються інноваційними і вкладають кошти в розвиток свого продукту.
“Наше завдання – перебудувати економіку від сировинної на економіку доданої вартості. А це неможливо зробити без підтримки інновацій. Сьогодні тільки п’ята частина підприємств в Україні є інноваційними. Але ми створили реальний механізм бюджетної підтримки створення інноваційних продуктів у різних сферах”, – повідомив Гройсман.
Прем’єр-міністр поставив завдання до кінця року запустити механізм державної підтримки.
“Ми вже до кінця року запустимо механізм державної підтримки. Таке завдання я поставив перед Національним комітетом по промисловому розвитку. Вибір проектів буде затверджуватися не чиновниками, а підприємцями. Це забезпечить прозорість і якість”, – додав Гройсман.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас