Авіакомпанії заборгували українцям півтора мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії заборгували українцям півтора мільйона євро

Особисті фінанси
1400
Борг авіакомпаній українським пасажирам за підсумками літа 2018 року — майже 1,5 млн євро — зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року (менше ніж 500 тис. євро) більш ніж утричі.
Про це свідчать підсумки дослідження компанії AirHelp.
Всього з 1 червня по 1 вересня 2018 року було затримано або скасовано з вини авіакомпаній понад 70 рейсів, що з’єднували Україну з країнами ЄС. В результаті постраждало майже 5 тис. пасажирів. Загальний розмір компенсації, який належить їм за законом, становить майже 1,5 млн євро.
У разі затримки рейсу можливість отримання компенсації залежить від тривалості рейсу, різниці між запланованим і фактичним часом прильоту рейсу і причиною затримки. Пасажири можуть вимагати компенсацію не тільки за недавні зірвані рейси, але і за будь-які свої рейси, які були скасовані або затримані протягом останніх 3 років.
Українських туристів цього літа явно переслідувала чорна смуга – регулярні затримки як чартерних, так і регулярних рейсів, небезпечні посадки з викочуванням на резервні смуги, ночівлі в аеропортах і безліч інших неприємностей.
Якщо вас ваблять нові країни і пригоди і ви все ж таки не боїтеся затримок рейсів, то за кордоном вам краще скористатися кредитною карткою.

Вибір карток для мандрівників тут

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас