Крістофер Дембік: радар ризиків країн G20 на найближчий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крістофер Дембік: радар ризиків країн G20 на найближчий час

Світ
512
Радар ризиків за G20 вказує на події, що представляють політичні та економічні ризики в країнах G20. А також здатність цих ризиків вплинути на ринки. Він регулярно оновлюється. Давайте в цій колонці постараємося розібратися в останніх даних.
Брекзіт
Це, безсумнівно, найбільш недооцінюваний ризик найближчих місяців. Ймовірність недосягнення угоди з Європейським союзом нижче ніж 50%, але переговори можуть будь-якої миті зірватися, особливо через жорстку лінію європейської сторони.
Перед прем’єр-міністром Терезою Мей стоїть завдання об’єднати свою партію навколо свого плану Брекзіта на конференції Консервативної партії, яка пройде з 30 вересня по 3 жовтня.
Основну Доповідь вона зробить в останній день заходу, і він повинен дати деяке уявлення про основні цілі, яких вона бажає досягти.
Скоріш за все, буд укладено договір про вихід і угоду про перехідний період, що передбачають вихід Великої Британії з Європейського Союзу 29 березня 2019 р.
Однак ймовірно, що через безліч невирішених питань з торгівлі та щодо кордону Північної Ірландії, майбутні відносини з ЄС не будуть чітко визначені.
Перехідний період посилить політичні тертя між Лондоном та іншими європейськими урядами через Північну Ірландію та довгострокову угоду.
Обговорення бюджету Італії на 2019 рік
Найважливіші показники, останні дані, в тому числі індекс ділової активності (PMI) і бізнес-очікування підтверджують сценарій зупинки широкого зростання на 3 квартал.
Це серйозно ускладнить балансування бюджету в 4 кварталі.
Відсутність єдиної думки з боку уряду щодо майбутнього бюджету і слабкість економіки призведуть, безумовно, до підвищення волатильності в наступні два місяці, особливо коли Єврокомісія повідомить свою оцінку бюджету 30 листопада.
У найближчому майбутньому в інтересах італійського уряду – поважати свої європейські бюджетні зобов’язання, бо йому знадобляться якомога більш сприятливі ринкові умови для рефінансування 300 млрд євро боргу в 2019 році.
Торгова війна між США і Китаєм
На мій погляд, галас навколо торгової війни — це переоцінений ризик.
Глобальна епоха пом’якшення добігає кінця, інвесторам слід сконцентруватися на американському доларі і на фінансових потоках, а меншою мірою на торговельній війні.
Якщо говорити про сьогоднішній день, світова економіка цього року зазнала на 14% більше перекосів торгівлі, ніж у 2016-му (попередній максимум перекосів на поточний період року).
Водночас, згідно з Global Trade Alert, лібералізація світової економіки підвищилася цього року на 22%.
З огляду на ці дані, можна сказати, що ведена США торгова війна представляє для зростання і ринків радше короткостроковий ризик і поки що не може підірвати глобальне зростання.
Кристофер Дембік, голова відділу макроекономічного аналізу, Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас