Омелян назвав три кроки для реанімування «Укрзалізниці» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян назвав три кроки для реанімування «Укрзалізниці»

Фондовий ринок
1212
Щоб подолати ситуацію, що склалася в «Укрзалізниці», необхідно вжити відповідні кадрові рішення, запустити ремонтну базу і зупинити корупцію.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
За даними міністра, «Укрзалізниця», яка безпосередньо впливає на 5% ВВП країни, генерує величезні збитки і для себе, і для суміжних галузей. Так, за останні 2 роки мінімум 25% продукції або залишається на складах, або не перевозиться взагалі, оскільки залізниця не здатна перевезти такий обсяг. З цієї ж причини на сьогодні перевезено лише 45% врожаю, решта досі в полях або на елеваторах.
«Зараз на кожній закупівлі крадуть 30-40% а то і більше, ці цифри підтвердило і НАБУ. Якщо красти половину всього, що є, як довго будь-яка компанія протягне?», – сказав міністр.
За словами Омеляна, вирішити проблему покликаний контракт з General Electric на постачання дизельних тепловозів серії Evolution і 40%-локалізацію виробництва в Україні: «У нас майже тисячі одиниць локомотивів не вистачає, тому маємо дикі проблеми з перевезеннями, фактор кинутих поїздів і корупцію, коли за кожен вагон десь там у центральній частині Києва збирають такси – 4 тис. грн за подачу».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас