Першому заступнику голови Київського облавтодору оголошено підозру в недбалості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першому заступнику голови Київського облавтодору оголошено підозру в недбалості

Казна та Політика
114
Першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг в Київській області повідомлено про підозру у службовій недбалості, в результаті чого державному бюджету завдано збитків на суму 4 млн грн; аналогічні факти виявлені в ще 15 областях України на загальну суму понад 224 млн грн.
Як повідомила прес-служба прокуратури Києва в четвер, вказаний чиновник, діючи від імені Служби автомобільних доріг в Київській області, провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їх виконання, свідомо знаючи про неможливість їх оплатити через відсутність коштів на рахунках облавтодору.
“Завдяки штучно створеній заборгованості підрядні організації надалі через суд стягнули з автодору інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн грн, завдавши збитків державному бюджету на вказану суму”, – зазначено в повідомленні.
За результатами слідства 27 вересня першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг в Київській області оголошено підозру за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Крім того, як повідомила прокуратура Києва, в рамках розслідування виявлено аналогічні факти списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг ще 15 областях України. За попередніми даними, сума збитків, завданих державі, становить понад 224 млн грн.
“Наразі з метою виявлення і документування обставин вчинення кримінального злочину тривають санкціоновані обшуки в службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас