З роботодавців стягнуть несплачені податки через «зарплати в конверті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З роботодавців стягнуть несплачені податки через «зарплати в конверті»

Казна та Політика
1742
Протягом січня-серпня 2018 року, представниками органів ДФС виявлено 5,1 тис. найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин з роботодавцем.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Встановлено порушення податкового законодавства у 46% перевірених суб’єктів господарювання. За результатами перевірок до бюджету донараховано майже 642 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 173 млн грн єдиного внеску та 28 млн грн військового збору.
Крім того, за вказаний період за результатами контрольно-перевірочної роботи виявлено 138 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації.
За результатами інших вжитих заходів до державної реєстрації залучено 10,9 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. До бюджетів додатково сплачено 11,2 млн грн податку та збору та 14 млн грн єдиного внеску.
Винахідливість українських податківців не має меж. Щоб підвищити збори в бюджет, вони стали вигадувати нове застосування податку на доходи фізосіб і військового збору — нараховувати їх на відшкодування, які компанії виплачують своїм працівникам за витрачені на товари кошти.
Йдеться про звичні господарські потреби: коли секретар купує за свої гроші папір для принтера або водій, який заправляє машину, щоб відвезти директора. І в кожному випадку компанія повертає людям витрачені гроші за чеками і закриває цю історію. Проте від недавна ДФС стала називати відшкодування таких витрат прибутком фізособи і нараховувати на них ПДФО і військовий збір, вимагаючи сплатити сукупно 19,5% суми.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас