ФРС підняла базову процентну ставку на 25 б.п., планує ще одне підвищення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС підняла базову процентну ставку на 25 б.п., планує ще одне підвищення

Світ
509
Федеральна резервна система (ФРС) за підсумками засідання 25-26 вересня ухвалила рішення підвищити процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів – до 2-2,25% річних, говориться в комюніке Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC).
Рішення FOMC збіглося з прогнозами переважної більшості економістів і учасників ринку.
Медіанні прогнози “точкових графіків” (dot plot) за підсумками вересневого засідання вказали на те, що 12 із 16 членів FOMC очікують в цілому чотирьох підвищень ставки в поточному році. Прогнози на 2019 рік, як і раніше, передбачають три підйоми ставки.
Федрезерв підняв ставку втретє в 2018 році, до цього вона була підвищена в березні і червні.
FOMC відмовився від позначення кредитно-грошової політики як “стимулювальної” в комюніке за підсумками засідання, що, на думку експертів, вказує на наближення рівня ставки до нейтрального рівня.
“З урахуванням минулих і очікуваних умов на ринку праці та інфляції, комітет ухвалив рішення про збільшення цільового діапазону процентної ставки за федеральними кредитними коштами до 2-2,5%”, – йдеться в заяві Федрезерву.
У комюніке за підсумками попереднього засідання зазначалося, що “курс грошово-кредитної політики залишається стимулювальним”.
“Інформація, отримана після серпневого засідання FOMC, вказує на зміцнення ринку праці і сильні (strong) темпи зростання економічної активності”, – йдеться в комюніке.
“Зростання у сфері зайнятості в середньому було сильним в останні місяці, і безробіття залишалося на низькому рівні, – зазначають у ФРС. – Споживчі витрати та інвестиції бізнесу в основний капітал зростали високими темпами”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас