У Нафтогазі сказали, хто продаватиме газ для бізнесу і населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі сказали, хто продаватиме газ для бізнесу і населення

Енергетика
1470
У структурі групи Нафтогаз із 1 жовтня запрацюють три окремі компанії, які постачатимуть газ промисловості (“Нафтогаз Трейдинг”), населенню (“Нафтогаз України”) та теплокомуненерго (“Нафтогаз Тепло”).
Про це на прес-конференції сказав головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“З 1 жовтня ринок постачання газу промисловості очікують зміни. Нафтогаз заснував три дочірні компанії для постачання газу. Компанія, яка буде постачати газ виключно побутовим споживачам, називається “Нафтогаз України”. Буде окрема компанія, яка постачає газ теплокомуненерго, – “Нафтогаз тепло”, а комерційним споживачам (постачатиме газ – ред.) “Нафтогаз Трейдинг”. Всі ці компанії отримали необхідні ліцензії від регулятора”, – сказав Вітренко.
За його словами, мета заснування компаній – зробити прозорим кожний з сегментів постачання газу.
“Нафтогаз імпортуватиме газ, бо у нас є довгострокові контракти на бронювання потужностей та усталені контракти з провідними європейськими компаніями. Нафтогаз продаватиме газ за ринковою ціною “Нафтогаз Трейдингу”. Також за ринковою ціною Укргазвидобування продаватиме газ “Нафтогаз Трейдингу”, – зазначив Вітренко.
“Нафтогаз Трейдинг”, у свою чергу, за ринковою ціною продаватиме газ компанії, яка постачатиме газ побутовим споживачам, але населення отримуватиме газ за ціною, встановленою урядом.
“Те саме стосується продажу газу теплокомуненерго. Але комерційним споживачам “Нафтогаз Трейдинг” продаватиме газ за ринковою ціною”, – поінформував головний комерційний директор НАК.
На його думку, перевага цього механізму полягає в ефективному розподілі відповідальності за напрямками, можливості залучати інвесторів, прозорості фінансової звітності і простому визначенні компенсацій за ПСО.
“Нафтогаз України продаватиме газ напряму за довгостроковими контрактами, які були укладені до цього часу. Усі нові контракти укладатиме “Нафтогаз трейдинг”. Буде динамічна модель ціноутворення. Можливо, буде змінювати ціни декілька разів на день”, – додав Вітренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас