МХП планує придбати словенську Perutnina Ptuj — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МХП планує придбати словенську Perutnina Ptuj

Фондовий ринок
336
Агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП) заявив про намір придбати вертикально інтегровану компанію в Південно-Східній Європі Perutnina Ptuj (Словенія), повідомили в прес-службі агрохолдингу.
МХП робить стратегічний крок з розширення діяльності, що принесе компанії додаткову вартість і посилить її позиції як глобального гравця. У свою чергу Perutnina Ptuj отримує стратегічного і довгострокового інвестора. Perutnina Ptuj володіє сильними брендами і значною часткою на ринку продукту з доданою вартістю, і МХП готовий підтримати ці позиції за допомогою інвестицій і подальшого розвитку їх у майбутньому”, – йдеться в релізі МХП.
Зокрема, МХП має намір поліпшити якість виробничої бази (активів) Perutnina Ptuj.
“Ця співпраця принесе пряму вигоду не тільки місцевим фермерам і працівникам Perutnina Ptuj, але також позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні в цілому”, – зазначили в агрохолдингу.
“Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.
На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, в тому числі, на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.
Земельний банк компанії станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.
Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас