В НКЦПФР повідомили, як зможуть регулювати криптовалюту в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НКЦПФР повідомили, як зможуть регулювати криптовалюту в Україні

Фінтех і Картки
413
На ринку криптовалют регулятором може бути НКЦПФР, але це не «єдиний варіант».
Про це завив член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Максим Лібанов на Українському фінансовому форумі, організованому ICU.
«Які операції з криптовалютами повинні регулюватися? І очевидно, що тут є два види операцій, які підпадають під регулювання. Це питання фінансового моніторингу – IML, і тут в принципі відповідь очевидна, оскільки у нас є Держфінмоніторинг, що відповідає за здійснення політики в цій сфері. Питання оподаткування також присутнє, але тут все зрозуміло – Мінфін формує політику оподаткування», – заявив Максим Лібанов.
Держфінмоніторинг повинен регулювати порядок здійснення фінансового моніторингу та контролю за виконанням суб’єктами первинного фінмоніторингу (криптобіржами).
Мінфін (ДФС) повинен забезпечити процес декларування і сплати податків з отриманого доходу від операцій з криптовалютами.
Роль НКЦПФР може полягати в регулюванні порядку здійснення операцій з криптовалютами і ліцензування криптобірж і криптообмінників.
«Регулюватися повинні тільки ті операції, які передбачають конвертацію криптоактивів у фіатні гроші, і навпаки», – заявив він.
І в цих точках повинен проходити фінансовий моніторинг та оподаткування.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас