Білий дім представив нову стратегію боротьби з кібератаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім представив нову стратегію боротьби з кібератаками

Світ
168
У США прийнято першу за минулі 15 років детально продуману стратегію боротьби зі злочинністю в кіберпросторі.
Як заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, стратегія передбачає посилення покарань за хакерські атаки.
Зокрема, нова стратегія вже не вимагає отримання санкції від високопоставлених осіб на проведення будь-якої великої військової кібероперації.
“Наші руки більше не зв’язані, як це було при адміністрації Обами. Будь-яка країна, що займається діяльністю в кіберпросторі, спрямованою проти Сполучених Штатів, повинна знати, що ми будемо відповідати і наступально, і оборонно, при цьому не кожна наша відповідь буде в кіберпросторі” , – зазначив Болтон.
Він назвав головними джерелами загроз Китай, Іран, Північну Корею і Росію, зазначивши, що “американці і наші союзники щодня піддаються атакам у кіберпросторі”. Операції спрямовані проти широкого спектра цілей – від інфраструктури США до державних установ, підприємств та виборів.
У Пентагоні заявили, що нова стратегія, в числі іншого, передбачає посилення заходів безпеки в кіберсфері.
У свою чергу міністр фінансів США Стівен Мнучін нагадав, що його відомство “використовує наявні в розпорядженні інструменти в сфері боротьби з хакерськими атаками для введення санкцій проти Росії, КНДР, Ірану та інших країн за найрізноманітніші дії”.
А міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен повідомила, що її відомство домагатиметься “удосконалення законодавства в сфері електронного спостереження і боротьби з комп’ютерною злочинністю в зв’язку з мінливими умовами”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас