Центренерго планують продати до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центренерго планують продати до кінця року

Фондовий ринок
245
Фонд держмайна (ФДМ) України планує оголосити конкурс з продажу 78,3% акцій ПАТ «Центренерго» в останніх числах листопада – перших числах грудня, має намір докласти всіх зусиль, щоб кошти за нього надійшли в бюджет ще до кінця поточного року.
Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.
«Ми очікуємо, що торги пройдуть досить успішно. Будемо докладати всіх зусиль для отримання коштів від продажу ще в цьому році», – сказав він журналістам в кулуарах «Українського фінансового форуму».
Керівник ФДМ пояснив, що терміни оплати залежать від того, хто буде переможцем і як швидко вдасться оформити з ним стосунки, бо у покупця є місяць на оплату.
В. Трубаров нагадав, що на початку вересня уряд своїм розпорядженням визначив такі терміни приватизації, доручивши раднику, оцінювачу, ФДМ та профільним міністерствам остаточно узгодити позицію, щоб орієнтовно в жовтні Кабмін ухвалив остаточне рішення про початкову ціну продажу та додаткові умови конкурсу. За його словами, мова, зокрема, йде про мінімальну кількість учасників конкурсу та наявності серед них іноземних компаній.
В. о. голови ФДМ також повідомив, що до кінця поточного року є шанси оголосити конкурси з продажу ще двох найменш проблемних об’єктів — заводу «Індар» та ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», для приватизації яких вже були відібрані консорціуми інвестрадників на чолі з «Конкорд Консалтинг».
На його думку, кошти від їх продажу, швидше за все, можуть надійти до держбюджету вже на початку 2019 року, тоді як конкурси за всіма іншими великими об’єктами, які готуються до продажу, відбудуться вже у наступному році.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас