Перехід на електронні торги підвищить ціни на права оренди земельних ділянок на 20% - гендиректор СЕТАМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на електронні торги підвищить ціни на права оренди земельних ділянок на 20% - гендиректор СЕТАМ

Фондовий ринок
145
Генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов оцінює потенційне зростання цін на права оренди земельних ділянок після старту електронних торгів з використанням технології блокчейн в 20%.
“Цей прогноз ми взяли з наших показників реалізації арештованого майна після впровадження технології блокчейн. Сьогодні зростання там склало близько 18%, і сфера реалізації прав на землю теж має потенціал зростання ціни”, – сказав він.
Він нагадав, що “пілотний” проект з реалізації прав оренди земельних ділянок в держвласності через майданчик СЕТАМ стартував 17 вересня, в системі зареєстровані перші десять лотів з п’яти регіонів України.
Як зазначив В. Вишньов, Земельний кадастр містить низку архаїчних норм про проведення публічних аукціонів: вимагає починати аукціон з оголошення ціни і трьох ударів гонгу, видавати квитки учасникам, а завершувати торги звуковим сигналом.
“Цей експеримент – це виклик для СЕТАМ і Держземкадастру, тому що потрібно було адаптувати норми проведення публічних аукціонів, які містить Земельний кодекс, і ті правила, які були зафіксовані в постанові уряду про “пілотний” проект”, – прокоментував він.
Він також зазначив, що протягом двох тижнів підприємство планує ввести в систему торгів земельні ділянки з усіх регіонів України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас