Пекін на першому місці серед міст світу за кількістю ШІ-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін на першому місці серед міст світу за кількістю ШІ-компаній

Технології&Авто
215
Китай на другому місці в світі за кількістю компаній, що працюють у сфері технологій штучного інтелекту (ШІ).
Такі дані на міжнародній конференції World Artificial Intelligence Conference, яка пройшла в Шанхаї 17 вересня 2018 року, озвучив Ліу Дуо (Liu Duo), голова Китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій (China Academy of Information and Communications Technology).
“Кількість ШІ-компаній в КНР продовжує збільшуватися, і тепер Китай на другому місці в світі”, – повідомив фахівець.
З 2015 року кількість патентних заявок в ШІ-сфері, зареєстрованих китайськими компаніями, стрімко зростає на тлі активізації інвестицій в ШІ-технології і прискорення їх розробок, особливо в галузі аудіо і відео.
Згідно зі звітом, підготовленим Китайським інститутом політики у сфері науки і технологій при університеті Цінхуа (Tsinghua University), на території материкового Китаю налічується близько 1011 ШІ-компаній, що складає 20,53% від їх загальної кількості.
За кількістю ШІ-фірм КНР поступається тільки США, де налічується понад 2 тисяч таких компаній. Також дослідження показало, що в п’ятірку лідерів входять Великобританія, Канада та Індія.
Хоча США вдвічі випереджає Китай за кількістю ШІ-компаній, аналіз з розбивкою по містах показав, що найбільше фірм, що працюють над штучним інтелектом, розташовані в китайській столиці Пекіні – 395.
Також до трійки лідерів увійшли американський Сан-Франциско і британський Лондон з результатами 287 і 274 ШІ-компанії відповідно. Шанхай, Шеньчжень і Ханчжоу потрапили в першу двадцятку міст з найбільшою кількістю ШІ-компаній.
Також з’ясувалося, що обсяг китайського ринку ШІ-технологій в 2017 році зріс на 37% і склав в 23,74 млрд юанів (3,46 млрд доларів США). Найбільшим напрямком був комп’ютерний зір і пов’язані з ним технології, такі як розпізнавання зображень і відео. Виручка в цьому сегменті в минулому році склала 82,8 млрд юанів, що складає майже 35% від сумарного обороту китайської ШІ-галузі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас