Іноземні інвестори, нарешті, вірять у перспективу України - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестори, нарешті, вірять у перспективу України - Порошенко

Казна та Політика
689
Вжиті заходи щодо підвищення інвестиційної привабливості України отримали очікуваний ефект, зазначає глава держави Петро Порошенко.
“Іноземні інвестори, нарешті, вірять в перспективу України і створюють тут робочі місця. На наш ринок один за одним виходять кілька всесвітніх торгових брендів. Напевно, в передчутті зростання купівельної спроможності України”, – сказав він, звертаючись у четвер до народних депутатів зі щорічним посланням про зовнішнє і внутрішнє становище країни.
Серед кроків, які могли б підвищити інвестиційну привабливість України, президент назвав, зокрема, прийняття законопроектів про податок на виведений капітал, про концесію, про поліпшення процедури банкрутства, про бізнес-омбудсмена, про посилення персональної відповідальності представників контролюючих органів.
“Ще до виборів ми могли б прийняти закон про податок на виведений капітал, який підтримує українського виробника. Хоча, чесно кажучи, його було б правильніше назвати законом про податок на виведення капіталу. Не потрібно виводити, вкладайте в Україні”, – зазначив президент.
Окремо він також наголосив на важливості прийняття законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ): “Нарешті, дуже важливим є законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань. На жаль, в парламенті його поклали під сукно, тому що він нібито збільшує повноваження президента. За півроку до виборів я дякую за таку позитивну оцінку моїх політичних перспектив, але мова йде про інше. про те, що ми повинні усунути бар’єри для бізнесу, припинити тиск цілого сонму правоохоронних органів”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас