Верховний Суд скасував заборону на оформлення паспорта у формі книжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний Суд скасував заборону на оформлення паспорта у формі книжки

Казна та Політика
1459
Велика палата Верховного Суду скасувала заборону на оформлення паспорта у формі книжки замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ID-картки).
Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.
Зазначено, що 19 вересня Велика палата Верховного Суду розглянула скаргу жительки Житомирської області на зразкове рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду.
Цим рішенням Касаційний адмінсуд не дозволив їй з релігійних переконань відмовитися від оформлення ID-картки та отримати замість неї паспорт-книжечку.
Велика палата задовольнила її скаргу і скасувала зазначене рішення.
“Позивач звернулася в суд з позовом, заперечуючи проти виготовлення паспорта громадянина України у вигляді картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані… (Суд вирішив, що впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особистості”, – вирішили судді Великої палати.
Таким чином, судді зобов’язали Державну міграційну службу оформити та видати позивачу паспорт громадянина України у формі книжки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас