Кабмін ввів інститут "кар'єрного радника" в Держслужбі зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ввів інститут "кар'єрного радника" в Держслужбі зайнятості

Казна та Політика
248
Кабінет міністрів України передбачив введення в Державній службі зайнятості інституту “кар’єрного радника”.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.
“Кабінет міністрів України прийняв постанову “Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу” з урахуванням пропозицій уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової”, – повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.
Даною постановою змінюються підходи до роботи Держслужби зайнятості, зокрема, вводиться інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців і можливостей претендентів.
Також вводиться в роботі Служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікації та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці.
Крім того, вводяться індивідуальні плани надання послуг і працевлаштування.
“Такий план буде спільною програмою дій кар’єрного радника і зареєстрованого безробітного, який містить загальні зобов’язання обох сторін з пошуку роботи, і забезпечувати індивідуальний супровід та організацію надання послуг”, – підкреслюють в міністерстві.
Зазначається, що реалізація постанови не потребуватиме додаткового фінансування з державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас