Перша в Україні дорога за євростандартами може з'явитися на Донбасі - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша в Україні дорога за євростандартами може з'явитися на Донбасі - Омелян

Казна та Політика
1449
У разі реалізації проекту з Німеччиною зі створення сучасної інфраструктури на Донбасі, перша автотраса в Україні, що відповідає всім європейським стандартам, може з’явитися саме в цьому регіоні.
Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав після зустрічей у Берліні з німецькими колегами, зокрема, міністром економіки й енергетики Петером Альтмайєром і держсекретарем Мінтрансу.
“Ми розглядаємо зараз можливість розвитку доріг на сході України, зокрема, траси Запоріжжя-Маріуполь, на яку, за ініціативою Президента, передбачається виділити близько 1 млрд грн у проекті бюджету наступного року. Плюс залучення додаткових коштів у рамках позики німецького уряду”, – повідомив міністр.
Він уточнив, що йдеться про 90 млн євро, які будуть спрямовані на будівництво доріг, у першу чергу, в Донецькій і Луганській областях.
Нині йде узгодження цієї проектної угоди, допрацьовується німецькою стороною.
“Це буде цікавий проект. У разі його реалізації, це буде перша дорога в Україні, побудована з урахуванням усіх європейських стандартів, у тому числі з точки зору екологічних норм, переходів для тварин і так далі, що ми часто бачимо в ЄС, але чого поки що немає у нас”, – зазначив Омелян. Глава Мінтрансу пояснив, що обговорюються дві дороги, проте поки що рано говорити, які саме.
Омелян за дорученням Президента України офіційно озвучив пропозицію до Німеччини взяти шефство над Краматорськом. “Відреагували в принципі позитивно”, – зауважив він. Тепер потрібно розробити механізми, обсяги і модальність такої можливої кооперації.
До речі, якщо ви любите подорожувати, тоді ви знаєте, що без кредитної картки за кордоном важко. Портал Finance.ua підібрав для вас найкращі пропозиції за кредитними картками.

Вибрати картку 🚙

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас